В Черкасах стартує фінал ВЮБЛ-01

Протягом трьох днів в обласному центрі гратиме 8 кращих команд U16. Чинні чемпіони України, «Черкаські Мавпи-01» намагатимуться відстояти свій титул.
Розв’язка сезону Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги України близько. У багатьох вікових категоріях вже відомі нові чемпіони, незабаром визначиться краща команда й серед 16-річних баскетболістів. 8 команд, кращі гравці яких, скоріше за все, сформують кадетську збірну України, гратимуть між собою. Зокрема команди з Києва, Харкова, Рівного, Дніпра, Одеси, Кривого Рогу, Донеччини і Черкас.

Місцеві «Мавпи-01» підходять до фінального туру у статусі чемпіона. Цей чемпіонат вкрай складний для черкаської команди. Протягом сезону команда весь час перебудовувалася. Після від’їзду MVP минулорічного чемпіонату, центрового Іллі Голощапова, «Мавпи-01» змінювали модель гри. Місцями вдавалося, місцями було складно. До того ж, лідери цієї команди грають за кілька юнацьких команд. Тому протягом чемпіонату були як переконливі перемоги, так і поразки. Проміжний підсумок – шосте місце у регулярному чемпіонаті. І вже перший матч фінального туру вкрай важливий.

Завтра «Черкаські Мавпи-01» зіграють з третьою командою «регулярки», столичним КСЛІ-СДЮСШОР. Цього сезоні ці суперники грали тричі, і всі три рази перемогу здобували кияни. Тому, щоб вийти до півфіналу черкасцям потрібно викластися на всі 100%.

Василь Івлєв, головний тренер «Черкаських Мавп-01»:

“Важкий сезон, залишився тільки фінальний тур. Готуємося до чвертьфінальної гри з КСЛІ-СДЮСШОР. Із цією командою ми грали в минулому сезоні в півфіналі, у важкій грі ми обіграли їх +1 і вийшли у фінал. У цьому сезоні ми відіграли з ними 3 гри на першому етапі, на жаль, ми програли всі три гри із загальною різницею – 103 очка. Фаворитом однозначно є команда з Києва. Гарна, відмінна команда, зі своїм стилем гри. Лідери в хорошій формі – Саша Сидорук, Володимир Хімічук, Ілля Заєць, і їхній новачок Андрій Пошабля, який перейшов в цьому сезоні до них з «Хижаків». Зміни у нашій команді негативно позначилися на результаті. На початку сезону з команди пішли відразу два лідери Ілля Голощапов (переїхав жити в Канаду) і Юрій Романовський (почав тренуватися з командою дубля «Черкаських Мавп»). Романовський залишився в системі клубу, але з нами за сезон він провів всього 9 тренувань! І зараз в період підготовки до фінальних ігор він лежав в лікарні, тільки сьогодні його виписали і ми консультуємося з лікарями, стосовно його допущення до фіналу. Цього сезону лідерські якості взяли на себе Богдан Троян і Андрій Коробко. Вони проявили себе з хорошого боку. Цей рік взагалі пов’язаний з тривалими хворобами гравців. На початку сезону чотири місяці не тренувався Владислав Рідько, в середині сезону Андрій Краснощоков. В останньому турі підвернув ногу Коробко. Через хворобу не зміг поїхати на фінальний тур ВЮБЛ-2000 Богдан Троян. Добре, що до фінального туру всі одужали і сьогодні вирішиться питання щодо участі Романовського. Але команда готується і так. Ми готові завершити сезон із позитивним результатом. Багато з тих, хто торік були резервістами, відзначилися в цьому році в чемпіонаті міста Черкаси: Діма Компанієць, Владислав Костишен, Максим Ісаєнко із цими хлопцями ми посіли 2 місце  «дивізіоні Б». Інші хлопці – 6 місце в «дивізіоні А».  Також добре себе проявляє наш новачок, Максим Бухало, який додає від тренування до тренування, від гри до гри, він трохи закриває позицію Іллі. Якби він з’явився у нас на пару років раніше, то однозначно допомагав би ще краще.

Стосовно нашого результату, все вирішиться в грі проти КСЛІ. Приходьте подивитися на нашу гру. Ми будемо боротися за кожен сантиметр майданчика, за кожен мікро матч, кожну секунду гри”.

Розклад:
18 травня. ПС «БУДІВЕЛЬНИК»

12.00 1 пара
МК ДЮСШ-7 (Харків) – ОСДЮСШОР (Рівне)

13.45 3 пара
КСЛІ-СДЮШОР (Київ) –  ОСДЮСШОР- ЧЕРКАСЬКІ МАВПИ

15.30 4 пара
Збірна Донецької області – СДЮСШОР ім.Літвака Б.Д. (Одеса)

17.15 2 пара
СДЮСШОР-5-ДВУФК (Дніпро) – ДЮСШ-5 (Кривий Ріг)

19 травня. ПС «БУДІВЕЛЬНИК»
9.30 1 гра – переможений 1 пари – переможений 4 пари
11.15 2 гра – переможений 2 пари – переможений 3 пари
13.00 3 гра – переможець 1 пари – переможець 4 пари
14.45 4 гра – переможець 2 пари – переможець 3 пари

20 травня. СК «ФОТОПРИЛАД»
9.00 гра за 7 – 8 місця – переможений 1 гри – переможений 2 гри
10.45 гра за 5 – 6 місця – переможець 1 гри – переможець 2 гри
12.30 гра за 3 – 4 місця – переможений 3 гри – переможений 4 гри
14.15 гра за 1 – 2 місця – переможець 3 гри – переможець 4 гри

Джерело: mavpabasket.com

Напишіть відгук