У Черкасах стартувала шкільна ліга для найменших

Першість Черкас із баскетболу серед 8-11-річних школярів стартувала.
Наприкінці навчального року в Черкасах влаштували свою шкільну лігу. Баскетбольні змагання серед учнів місцевих шкіл триватимуть протягом місяця. Між собою грають школярі 2006-2008-го років народження. Всього бере участь 12 команд. Команди розподілили на дві групи за територіальним принципом. У своїх групах баскетболісти відіграють за коловою системою.

Головна мета організаторів – переглянути перспективних дітей, які можуть потрапити до баскетбольної школи клубу. Кращих юнаків відберуть до команди «Черкаські Мавпи-06». Очікується, що в системі клубу буде відразу дві команди юнаків 2006-го року народження. Юні баскетболісти тренуватимуться під керівництвом Євгенія Ткаченка та Андрія Тімофєєва.
За словами організаторів шкільної ліги, планують створити повноцінний чемпіонат і серед старших школярів. Вже з наступного сезону.

Олександр Нагорний, президент МГО «Країна Баскетболія»:
– Шкільну лігу організували серед дітей початкового рівня підготовки. 12 команд – 11 команд юнаків та одна збірна дівчат. Це групи початкової підготовки, які співпрацюють із клубом та Країною Баскетболією. Раніше, в кінці навчального року, ми проводили для таких дітей свято міні-баскетболу, під час якого переглядали дітей. А зараз вирішили проводити таку шкільну лігу, щоб у ході ігор передивилися дітей, побачили чому їх навчили тренери і зробили корективи для вчителів. І ті тренери, які будуть працювати з набраними командами і братимуть участь у ВЮБЛ – вони повинні передивитися всі команди і не один раз, щоб відібрати дітей. Плануємо залучити Євгенія Ткаченка та нашого молодого тренера, Андрія Тімофєєва. Він уже кілька років працює, допомагає Василю Івлєву, до цього Валентину Дячуку також допомагав. Дамо йому проявити себе.

– Стосовно шкільної ліги серед старших, чи плануєте її?
– Так, шкільна ліга серед учнів 9-11 класів має відбутися у жовтні 2017 року. Плануємо так зробити. Є домовленість із Департаментом освіти стосовно наступного року. Тому що під час цього навчального року ми не можемо розпочати шкільну лігу. У департаменту є свій  план заходів на рік, змагання з баскетболу входять до загальної Спартакіади з різних видів спорту і включити сюди шкільну лігу відразу не можна. Це потрібно заздалегідь все влаштувати. Зараз ми розмовляли із керівництвом департаменту. Вони нам надали попередню згоду, що старша шкільна баскетбольна ліга увійде в залік Спартакіади серед шкіл. Ми хочемо відійти від того, що були вже більше 10-ти років. Коли школи збираються, відіграють за кілька днів купу матчів, потім знову, «брудний час». Ми хочемо все влаштувати чітко і правильно. Це буде тривалий чемпіонат протягом 3-5 місяців. Можливо, у деяких шкіл з’являться свої традиції, дітям сподобається, будуть ходити і вчителі і батьки. Над форматом змагань ще працюємо. Можливо це буде просто регулярний чемпіонат, можливо, якщо всім сподобається, влаштуємо плей-оф, фінал чотирьох чи щось у подібному ключі. Завершення змагань будемо обговорювати вже з вчителями. Але вже зараз, можу сказати, що участь у цій лізі має взяти 15-20 шкіл. Це точно. Почнемо з хлопців, але як все буде далі, якщо хтось захоче – залучимо і команди дівчат.

Результати шкільної ліги 2006-2008
Група А 

16.05 Колегіум Берегиня – Збірна дівчат 12 : 46
17.05 Колегіум Берегиня – Гімназія №1 8 : 56

Група Б
16.05 Гімназія №31 – СШ №21 13 : 34
17.05 Гімназія №31 – СШ №33 22 : 6
17.05 СШ №33 – СШ №34 4 : 15
18.05 Гімназія №31 – СШ №9 19 : 7

Джерело: mavpabasket.com

Напишіть відгук