Євген Нагорний: «Назвіть мені, хоча б одного черкаського бізнесмена, народженого в Черкасах, який вкладав би в дітей більше, ніж Михайло Бродський»

Черкаський арбітр Євген Нагорний також висловився, що до пересудів навколо баскетболу, на своїй сторінці у Facebook. 

«Всім привіт. 

Насправді, не думав що буду писати щось схоже тут, на ФБ, але той рівень популізму який розгорівся в межах моїх рідних Черкас однозначно потребує цього.

Свій шлях в баскетболі я розпочав дуже давно, в кінці 90-х, коли мені було 9 років. Це був старий зал 1 школи, але і тоді то було за щастя. Мій перший тренер, Дячук Валентин Васильович привив мені любов до баскетболу і дав мені «ази» тої гри, яка зараз є повноцінною частиною мого життя.

Час йшов, і в сезоні 2003-2004 у нас в Черкасах з’явилася професійна чоловічка команда, яка заявилася в сезон Першої ліги, допомагав якій бувший ректор Пожежної академії Микола Григорович Шкарабура (як зараз пам’ятаю ігри, які проходили в старому залі ІСУЕПу). Пройшло трохи часу і цієї командою зацікавився Михайло Юрійович Бродський, – так ми отримали уже великий амбіційний проєкт – «Черкаські Мавпи». 

Пізніше, до професійної команди додалася команда вищої ліги (дублюючий склад), з’явилася жіноча команда, проте що є менш важливим, з моєї точки зору, у нас почала формуватися дитяча баскетбольна школа, і у «довоєнному» сезоні всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги, участь у ньому приймало аж 12 дитячих команд, що для нашого міста є доволі крутим показником. Плоди праці цієї баскетбольної школи очевидні – багаторазові чемпіони та призери ВЮБЛ та ЄЮБЛ, десятки «збірників» в кадетській, юнацькій та молодіжній збірних, гравці національної збірної (Михайлюк, Ткаченко, Скапінцев, Кобець). І також не слід забувати, що Михайло Юрійович власні кошти вкладав в модернізацію баскетбольної інфраструктури міста Черкаси. 

Інша сторона медалі – це розвиток аматорського баскетболу в Черкасах, через «баскетбольний бум» – за рахунок великої кількості вихованців дитячої школи, ми мали змоги розширити аматорську лігу до двох дивізіонів, проводити ігри в ПС «Будівельник», організовувати он-лайн трансляцію ігор.

І все це відбувається за прямого сприяння Михайла Юрійовича. Тоді назвіть мені, хоча б одного черкаського бізнесмена, народженого в Черкасах, який вкладав би в дітей більше, ніж він. Було б це якби ми не отримали на початку 2000-х такого «спортивного інвестора» в нашому регіонів? – в мене великі питання. Але ж легше пропагувати на цій всій темі, обізвавши соціально відповідального бізнесмена «олігархом», це ж хайпово….», -пише на своїй сторінці Євген Нагорний

Напишіть відгук