Звіт по семінару в м. Черкаси (19.12.2016)

19 грудня на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти за сприяння завідувача відділу фізичної культури Ярової Валентини Дмитрівни відбувся семінар з правил баскетболу, який проводили куратор центрального регіону та член технічної комісії федерації баскетболу України, суддя національної категорії Олександр Нагорний та арбітр Суперліги “Парі-Матч” Євгеній Нагорний. У семінарі брали участь вчителі фізичної культури загальноосвітніх шкіл з різних районів Черкаської області. Цей семінар був присвячений сучасним тенденціям в суддівстві баскетболу.

Спочатку, лекторами було озвучено основні зміни, що відбулися в суддівстві за останні декілька років. Дані моменти є актуальними під час суддівства шкільних районних та обласних змагань з баскетболу. Також, теоретичний матеріал було підкріплено показом відео-кліпів на такі теми як «правило зони», пробіжка, флоп/фейк, процес кидка. Загальна кількість учасників семінарів склала близько 30 осіб

Коментар завідувача відділу фізичної культури Черкаського обласного інституту післядипломної освіти Ярової Валентини Дмитрівни:

«Відділ фізичної культури уже 3-й рік поспіль співпрацює з Федерацією баскетболу Черкаської області. Хочу відмітити, що Федерація баскетболу є єдиною федерацією з ігрових видів спорту, яка йде нам назустріч у проведенні такого роду семінарів. Слухачі наших курсів завжди з великим інтересом беруть участь у цих семінарах»

Напишіть відгук