Черкаські Мавпи-06 продовжують літній тренувальний табір

Баскетбольна школа «Черкаських Мавп» продовжує працювати влітку. Одні з ентузіастів – «Черкаські Мавпи-06-ОСДЮСШОР», які стали бронзовими призерами чемпіонату України. Зараз хлопці під керівництвом Євгена Ткаченка почали роботу одразу після послаблення карантину в країні. Тому зараз 13-14-річні юнаки займаються із червня й не збираються йти на канікули. Трьох навіть залучали до табору основної команди «Черкаських Мавп».

Щодня на майданчику Гімназії №9 багато баскетболу. Вихованці приватної басктебольної школи Михайла Бродського працюють практично без вихідних. Все для того, щоб стати краще перед прийдешнім сезоном.

Підопічні Євгена Ткаченка займаються над тим, на що менше лишається часу під час сезону. Юнаки відпрацьовують технічні елементи, кидки, проходи, дриблінг, працюють над індивідуальною підготовкою. Не забувають про загальну фізичну та спеціальну фізичну підготовку. Зазвичай, в липні команда йшла на канікули. Але зараз, тренерський штаб вирішив продовжити роботу, аби надолужити згаяне за понад два місяці карантину.


Євген Ткаченко, головний тренер «Черкаських Мавп-06-ОСДЮСШОР»:
«Ми зібралися у червні, тому працюємо вже півтора місяці. Щодня займаємося на майданчику 9-ї гімназії. Виконуємо всі норми із соціальної дистанції. У кожного свій рушник, пляшка з водою. Оброблюємо руки, намагаємося уникати зайвих контактів. У червні у нас щодня було по два тренування. У липні зазвичай відпускаємо дітей на канікули, але зараз вирішили продовжити роботу. Тому що на канікулах хлопці все одно беруть м’яча та ходять грати. Тому вирішили організованіше працювати. Маємо по одному тренуванню на день. Зараз хлопці вже в хорошому фізичному стані. Тому що на перших порах не могли активно працювати над елементами. Зараз же відточуємо різні навички, захист, напад, технічні елементи. Всьому намагаємося приділяти увагу».



Зараз у таборі працює дві команди 2006-го року народження. На тренуванні займається 24 хлопці. Відзначимо, що в червні троє гравців «Мавп-ОСДЮСШОР» Роман Войденко, Володимир Анікін та Максим Фесун провели по кілька тренувань із основною командою «Черкаських Мавп». Під керівництвом Максима Міхельсона юнаки намагалися на рівних працювати із гравцями Суперліги.

У такому форматі юнаки працюватимуть ще кілька тижнів. А вже у серпні розпочнеться перший підготовчий до сезону збір. Вже тоді юнаки отримають більше фізичного навантаження, працюватимуть на піску і поступово зі зменшенням навантаження вже готуватимуть різні тактичні схеми та взаємодії.

Напишіть відгук