У Детройті задоволені прогресом Михайлюка

Для захисника збірної України Святослава Михайлюка фактично завершився другий сезон у НБА. Перерваний через пандемію коронавірусу чемпіонат дограватимуть 22 команди, серед яких не буде Детройта українського вихованця Черкаських Мавп.

Втім прогрес українця дозволяє з оптимізмом дивитися на його подальшу заокеанську кар`єру.

На початку виступів у НБА Михайлюк зіграв у сезоні-2018/19 у 39 поєдинках за тоді ще Лейкерс. Свят мав у середньому 10,8 хвилини ігрового часу, 3,3 очка за матч та 31,8% реалізації триочкових.

Однак уже в другому сезоні після обміну в Детройт наш баскетболіст до зупинки чемпіонату після 56 зіграних для нього поєдинків із 66-ти мав у середньому 22,6 хвилини часу на майданчику. У 27-ми матчах українець починав у старті.

Михайлюк з початку року став міцним гравцем основного складу, а середня результативність зросла до 9-ти очок. Реалізація триочкових зросла до 40,9%.

«Михайлюк на шляху до того, аби стати однією з наших головних опцій. Він уміє кидати та розігрувати м`яч», – казав про нього ще взимку тренер Детройта Дуейн Кейсі.

Також високі оцінки молодому українцю дають його більш досвідчені американські партнери по команді.

«Святослав – робоча конячка. Він постійно в тренувальному залі. Завжди приходить раніше й залишається найдовше. Він розумний гравець, різноплановий. Я бачив, як його впевненість невпинно зростає вродовж сезону. Його подальший прогрес буде дуже важливим для команди. Він багато працює. Ось саме зараз він також у залі. Наступного сезону він продемонструє ще більше», – похвалив Михайлюка захисник Люк Кеннард.

«Думаю, що Михайлюк із тих гравців команди, хто постійно зосереджений на баскетболі. Він постійно в залі, ходить туди кілька разів на добу. Він постійно слухає та вчиться. Бачив, як він набирає впевненості. Вважаю, наступний сезон буде відмінним для нього», – зазначив форвард Блейк Гріффін.

Напишіть відгук