Інтрев’ю з тренером БК «Олімп» Зайцевим Юрієм з приводу гри “ОЛІМП”-“ЧДТУ”

Завтра у “Олімпа” важкий матч. Розкажи свою думку про команду БК «ЧДТУ», про їх новий склад.

“Команда сама за себе говорить, вона багато забиває, бореться за м’яч, за підбори, має гідний захист і агресивний напад. Що дуже важливо, в команді, і навколо неї, панує дружня атмосфера. У цьому році «олімпійці» вже зустрічалися з «студентами», в міжсезоння, але склади дещо відрізнялися. У всіх зустрічах перемогу здобув «Олімп».

У цьому сезоні «ЧДТУ» посилили свій склад Андрієм Гончаренком, Женею Нагорним, Андрієм Савків, Пономаренко Вадимом і Стецюк Женею. З Гончаренко Андрієм разом виступали в «Черкасах». Це відмінний гравець, який здатний показати себе в трисекундній зоні, може кинути як два очка, так і три. Також спостерігав за першим номером Стецюк Женею. Мені здався він дуже хорошим гравцем, який грає на команду віддаючи багато результативних передачі.”

Чи всі будуть на грі?

В лазареті перебуває лише одна людина – це Льоша Микитенко. Він захворів, лежить з високою температурою в лікарні. Передаю йому якнайшвидшого одужання. Всі інші будуть на грі. Хлопці відмінно показують себе на тренуваннях, ніхто не Філонов, всі працюють. Особливо зараз мене радують Чучуженко Юрій і Матюнін Вітя.

Що очікуєш від завтрашньої гри?

Від завтрашньої гри очікую багато. Знаючи свій «Олімп» і «студентів», думаю, що «ЧДТУ» не дасть легко і просто пройти під кільце, так і «Олімп» не дасть кинути відкритий триочковий кидок. Думаю, що в трисекундній буде боротьба, так як обидві команди мають хороших великих гравців. Це центральна гра, яка стане окрасою вікенду.

Вважаєш завтрашня гра буде складною?

Вважаю, що гра буде дуже складною. Команди будуть боротися до кінця, до останньої секунди четвертої чверті. Навіть якщо буде відрив в +25, ніхто з команд не зупиниться, будуть наздоганяти відрив. Не дивлячись на складність гра буде дуже красива.

На що зробите ставку проти “студентів”? На захист чи напад?

Ми щільно готуємося до всіх ігор. У нас буде і захист і напад. Є свої заготовки, комбінації, родзинки на завтра. Конкретних акцентів на захист або напад у нас немає.

Ви як тренер мотивуєте гравців? Якщо так, то яким чином?

Я хлопців не мотивую як тренер Flowers, в американському футболі. Команді давали чотири відсотки на перемогу, а після мотиваційної мови тренера Флаверса команда вийшла і вирвала серце суперника. Ми мотивуемось протягом усього тренувального процесу, всього сезону. Я не ставлю своїм хлопцям завдання стати кращим гравцем, кращим захищающимся, я говорю, щоб вони грали так, як грають на тренуваннях, і нічого більше.
Себе я мотивую тим, що я прийшов в цю команду, я знайшов своїх соратників, тих людей, які хочуть йти до олімпу, ми йдемо до нього. Ось так ми і мотивуємо себе.

Що можете сказати про інших іграх, які пройдуть 17-18 грудня?

З приводу інших ігор «вікенду». «Смайл-баскет» завжди дає бій будь-якій команді, у них добре налагождений колектив, вони розуміють один одного. А «ветерани», як завжди гратимуть на досвіді. Буде на що подивитися. У неділю також буде досить цікава гра. Як в «ЧДТУ-2», так і в «Форсаж» дуже багато хороших гравців, які зможуть показати гідний рівень. Вгадувати, гадати на кавовій гущі не будемо, тому що в нашому чемпіонаті можливий зовсім несподіваний результат.


Спасибі за інтерв’ю. Приходьте на матчі і підтримуйте черкаський баскетбол. Це заводить і надихає гравців.

Напишіть відгук