Іван Ткаченко дебютував за збірну України!

Капітан Черкаських Мавп Іван Ткаченко зіграв свій перший офіційний матч за національну збірну України. Вихованець нашої баскетбольної школи зіграв проти Іспанії в рамках відбору на чемпіонат світу з баскетболу 2023. Україна поступилася з рахунком 74:88.

У надскладний для України час. 24 лютого, коли Росія розпочала війну проти нашої держави, національна чоловіча збірна перебуває в іспанській Кордобі. За цих умов українські баскетболісти вирішили вийти на майданчик, продемонструвавши незламність свого духу, єдність зі співвітчизниками і, головне, віру у Збройні сили України.

В Іспанії хлопці неабияк підтримували місцеві жителі. Вони тепло проводжали команду з готелю на матч, а численна публіка зустрічала на арені. Перед матчем збірну України кілька разів вшановувала стоячими оваціями, а безпосередньо перед грою організатори офіційно відзначили Україну і продемонстрували свою підтримку.

У такий момент гравець Черкаських Мавп Іван Ткаченко у дебюнтій грі вийшов у стартовому складі. Наш форвард відіграв без замін 7 хвилин. Далі Іван з’явився вже у третій і четвертій чвертях. Всього Ткаченко провів набрав 1 очко (1-2 штрафні), зробив 1 підбирання і віддав 1 передачу.

Українці попри все дали бій іспанцям, втім поступилися з рахунком 74:88. Враховуючи всю ситуацію така гра і самовіддача важливіша за результат. А команда боролася до кінця всі 40 хвилин.

Іспанія – Україна – 88:74 (22:17, 23:12, 28:17, 15:28)
Статистика матчу

Відзначимо іспанців, які підтримували українську команду і довго не відпускали баскетболістів, проводжаючи їх оваціями. А йдучи до автобусу хлопців чекала ще одна хвиля оплесків від місцевих уболівальників. Такі моменти додають віри і надихають. Все має бути добре. Україна переможе!

Напишіть відгук