«Черкаські Мавпи-03» у півфіналі ВЮБЛ!

В Одесі стартував фінальний тур чемпіонату України з баскетболу серед 14-річних юнаків. «Черкаські Мавпи-03» виграли перший матч і вже потрапили до четвірки кращих!

За підсумками регулярного чемпіонату «Черкаські Мавпи-03» посіли шосте місце. Тому у першій грі фіналу зустрічалися з третьою командою, СДЮСШОР-Рівненщина. Кілька тижнів тому ці колективи зустрічалися між собою. Тоді дві впевнені перемоги здобули рівненчани. Втім сьогодні підопічні Олександра Молчанова зібралися з силами й реваншувалися.

«Мавпи-03» зі старту гри вийшли вперед рахунок і тримали лідерство практично протягом усього матчу. Традиційно черкасців за собою вела пара Крутогуз-Голєнков. Кожен із гравців брав лідерство на себе у своїй п’ятірці, гравці суперника не могли впоратися із цими баскетболістами. Як наслідок, «Мавпи» виграли першу половину з рахунком 41 : 36 і тримали перевагу й надалі. У певний момент гравці рівненської команди підрівнялися в рахунку, однак черкасці свого лідерства не відпустили. Інтригуючими були останні хвилини зустрічі, але у вирішальний момент «Черкаські Мавпи-03» втримали переможний рахунок. Як підсумок, 70 : 68, черкаська команда здобула поки найважливішу перемогу в сезоні.

Олександр Молчанов, головний тренер «Черкаських Мавп-03»:
«Обіграли вкрай не простого суперника. Вдалося перемогти за рахунок організації гри і, звичайно, завдяки неймовірній самовідданості хлопців. До цього ми програвали цій команді. Втім сьогодні зібралися і здобули важливу перемогу. Перед матчем пообіцяв хлопцям, якщо переможете – станцюю гопака у центрі майданчика. Тому, обіцянку виконав! Дякую, хлопцям за сьогоднішню гру. Готуємося до завтрашніх матчів. Будемо грати з «Хіміком». Складний суперник, нічого не обіцяю, але будемо боротися».

Рівненщина-ОСДЮСШОР – «Черкаські Мавпи-03» 68 : 70 (19 : 22, 17 : 19, 16 : 15, 16 : 14)
ЧМ: Крутогуз – 20 + 3 підб; Голєнков – 17 + 8 підб, 3 пер; Тарасенко – 7 + 10 підб.

Таким чином, Мавпи-03 вже у четвірці кращих. І завтра у боротьбі за вихід до фіналу зіграють з южненським Хіміком!

Напишіть відгук