Турнір з баскетолу пам’яті О. М. Стасюка у Кам’янці

Четвертого березня у Кам’янці було проведено кубковий турнір в честь баскетбольного тренера Олексія Михайловича Стасюка.


Олексій Михайлович – відомий в районі та області вчитель фізичного виховання, який присвятив все своє життя улюбленій справі – спорту.
Виховав цілу плеяду спортсменів, переможців різних рівнів змагань.

«Памятаю, як Олексій Михайлович вже в поважному віці вправно виконував елементи на перекладині, турніку і інших спорудах і це захоплювало та надихало! Про таких людей ми мусимо памятати та ставити в приклад!» – Один із організаторів турніру Сергій Воронов.

Змагання розпочалися з гри між ветеранами та випускниками другої школи. Відразу за ними розпочався турнір серед команд зі Сміли, Золотоноші, Корсуня та Кам’янки. Всі команди потішили глядачів видовищним та динамічним баскетболом. Турнір завершився перемогою команди із Золотоноші, на другому місці команда із Сміли, а на третьому місцева команда.
Варто відмитити, що один із гравців золотоніського БК «Легіону» спробував себе у ролі тренера та отримав першу перемогу.

«Чемпіонат був інтригуючим! Всі команди грали на одному рівні. Дякую організаторам турніру, не дарма проїхали таку відстань. Я дуже радий, що команда зайняла 1 місце в турнірі! Хочу привітати Андрія Шімулю, з отриманням звання MVP турніру. Це мій перший трофей з «Легіоном» та й ще в якості тренера (сміється). Хочу відзначити роботу суддів з Черкас! Вони відсудили турнір на високому рівні. Приємно, що був присутній глядач. Це означає, що в цьому місті люблять баскетбол і всіляко намагаються зробити його основним видом спорту» – гравець/тренер БК «Легіон» Кузьменко Олексій.

Цей турнір є традиційним, проводиться уже не вперше і планується проводити його і надалі. За чудовий турнір та яскраві ємоції дякуємо ініціатору турніру депутату Камянської міської ради Воронову Павлу, організаторам:
Сектору у справах сімї, молоді та спорту Камянської РДА;
КП «Атлант»;
Федерації баскетболу Черкаської області;
А також величезна подяка суддям з Черкас – Роману Басанському, Сергію Нечипоренку та секретареві – Анні Литвин.
Турнір проведено за фінансової підтримки депутата Черкаської обласної ради Воронова Сергія.