Три юнацькі команди «Черкаських Мавп» стали чемпіонами України!

ФБУ визначила переможців сезону Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги, який було завершено достроково. Згідно рішення Виконкому ФБУ підсумкові місця команд визначались за підсумками зіграних матчів. У разі рівної кількості очок до уваги бралися наступні чинники.

  1. Якщо всі команди в групі (Дивізіоні) зіграли однакову кількість ігор – застосовується система класифікації команд, відповідно до правил баскетболу ФІБА.
  2. Якщо команди мають різну кількість зіграних ігор – застосовується система рейтингу команд:

Кількість перемог ділиться на кількість ігор, що зіграні командою. Чим більше коефіцієнт від такого ділення, тим вище місце команди в турнірній таблиці.

Якщо дві або більша кількість команд мають однаковий рейтинг, для визначення їх місця в турнірній таблиці надалі застосовується  система класифікації команд відповідно до правил баскетболу ФІБА.

“Венето-Черкаси” – краща команда України 2007-го року народження
Верхній ряд: Катренко Катерина, Реміняка Кіра, Левченко Анастасія, Дружченко Поліна, Кушніренко Анна, Золотоверха Вероніка, Бабак Ольга. Ніжній: Гибало Вероніка, Власенко Юлія, Шевцова Каріна, Жикулина Софія, Куроп’ятник Кіра (також у заявці Очеретяна Юлія)


Відрадно, що відразу дві наші юнацькі команли стали чемпіонами України. Успіх підкорився хлопцям приватної баскетбольної школи Михайла Бродського у наймолодшій віковій групі чемпіонату України – “Черкаським Мавпим-09” – тренер-консультант Максим Міхельсон. Також тріумфували наші дівчата з команди «Венето-Черкаси-07», які після підрахунку турнірних очок виявилися абсолютно кращими в Україні, тренер Наталія Євтушевська.

 “Шкода, що сезон завершився через пандемію. У нас залишився тур у Чернівцях, там хороша сильна команда. Було дуже цікаво з ними зіграти. Протягом сезону зустрічалися з сильними командами Києва і Дніпра. На кожну з них налаштовувалися і тренувались майже кожен день, кожна з дівчат старалася покращити свою майстерність протягом важливого для нас сезону. Мені подобається наша команда робота. Було дуже приємно почути від одного тренера, що Черкаси це справжня команда, значить ми на правильному шляху! Окрема подяка Олені Фатнєвій та Василю Івлєву, які дуже допомагають нам», – говорить Наталія Євтушевська.

З “Черкаськими Мавпами-09”, які працюють відразу три тренери. Керує процесом Максим Міхельсон, який фактично є тренером-кончультантом у цій команді. Також Тренувальним процесом опікується Василь Івлєв та Світлана Маляр.


“Черкаські Мавпи-09”
Верхній ряд: Чемерис Богдан, Кисіль Тимофій, Годлевський Богдан, Слоквенко Матвій, Міхельсон Максим, Іванов Костянтин,  Косенко Олександр.
Нижній ряд: Лихолай Святослав, Зозуля Матвій, Чемерис Андрій, Капац Семен, Даценко Дмитро.


Варто відзначити і сильний сезон для «Черкаських Мавп-06-ОСДЮСШОР» (тренер Євген Ткаченко), хлопцям вдалося здобути бронзові нагороди чемпіонату України. Баскетбольна школа «Черкаських Мавп» здобула два чемпіонства та бронза у головних юнацьких баскетбольних чемпіонатах України (Дивізіон А). Це неймовірне визнання!

Бронзові призери чемпіонату України – “Черкаські Мавпи-06”

Загалом у юнацькому дивізіоні «А» розігрувалося 7 комплектів нагород (у юнаків 2003-2009 рр.н.), а серед дівчат за залоті медалі боролися у п’ятьох вікових групах.

Лише за крок до медалей зупинилися наші дівчата з «Венето-Черкаси-06»(тренер Олена Фатнєва). Також недалеко від призових місць були «Черкаські Мавпи-04» (тренер Олександр Лашко), які стали 7-ми, «Черкаські Мавпи-08»(тренер Василь Івлєв), що посіли п’яте місце та ще одна команда Івлєва –“Черкаські Мавпи-05”, які були шостими. “Черкаські Мавпи-07” з якими працює Володимир Мірошник посіли 6-те місце у підсумковій турнірній таблиці ВЮБЛ.

Черкаські Мавпи-03 – чемпіони України у дивізіоні “Б”

Варто відзначити й успіхи наших хлопців у Дивізіоні «В». Так чемпіонами у другому дивізіоні стала команда «Черкаські Мавпи-03» (тренер Олександр Молчанов). У свій заключний випускний рік хлопці виграли усі 13 матчів регулярного чемпіонату. Також з нагородами «Черкаські Мавпи-08» (тренер Василь Івлєв), які за підсумками сезону здобули бронзу дивізіону «Б» та отримали путівку у дивізіон «А».

Напишіть відгук