Тренерський семінар у Кропивницькому: поєднання теорії та практики

У Кропивницькому відбувся семінар для тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл та відділень баскетболу міста й області.
Основний доповідач семінару – Василь Івлєв, який є головним тренером команд «Черкаські Мавпи-2001» та «Черкаські Мавпи-2005». Цей семінар було проведено за підтримки Федерації Баскетболу Черкаської області. Нова система кураторства, що була ініційована Федерацією Баскетболу України в особі президента Михайла Бродського, дозволяє співпрацювати обласним федераціям та раціонально використовувати усі наявні ресурси.

На семінарі усіма присутніми розглядалися різноманітні аспекти роботи з баскетболістами, які тренуються в групах початкової підготовки. Заняття зібрали тренерів ДЮСШ із Кропивницького, а також із районних центрів області – Бобринця, Долинської та Помічної.

Зазначимо, що учасниками семінару також були гравці місцевої ДЮСШ, які на практиці відпрацьовували технічні та ігрові елементи, а тренери в свою чергу – переймали досвід тренувального процесу прямо на паркеті спортивного клубу «Зірочка». Важливість проведення таких семінарів вкрай важлива з точки зору безпосередньої участі дітей у тренувальних вправах, що дозволяє їм набагато краще засвоювати матеріал.

Віце-президент Федерації Баскетболу Кіровоградської області Людмила Сиділо:

 

«Ми продовжуємо плідно співпрацювати з Федерацією Баскетболу Черкаської області – ми вже проводили декілька суддівських семінарів, тепер черга дійшла і до тренерського. Цей семінар був дуже корисним для тренерів місцевої та районних ДЮСШ, адже вони на реальних практичних заняттях з дітьми могли отримати необхідний їм досвід».

В подальших планах співпраці Черкаської та Кіровоградської обласних федерацій є проведення кількох семінарів до кінця навчального року.

Напишіть відгук