Супероновлення! У Черкасах презентували сучасну баскетбольну залу в ЗОШ №18

Понад 100 тисяч доларів інвестицій, місяці роботи та ексклюзивне облаштування для Черкас. У ЗОШ №18 презентували оновлену баскетбольну залу. Вона стане плацдармом для підготовки одразу двох тамтешніх спортивних класів, які формують вихованці «Черкаських Мавп» А це понад три десятки дитячих життів. Онова коштом приватного підприємства «Група Венето».

Динамічно та яскраво! У Черкасах відкрили оновлену баскетбольну арену Загальноосвітньої школи №18. Баскетболісти «Черкаських Мавп», чирлідери, вихованці клубу та багато інших почесних гостей завітало до школи, аби побачити масштабні оновлення у школі.

Замість лінолеуму – новий та сучасний паркет із канадського клену. Ремонт роздягалень, нові щити, бойлери та трибуни для глядачів – все це здійснило приватне підприємство «Група Венето» у черкаській школі № 18. На весь об’єкт було витрачено інвестиції на сумму понад 100 тисяч доларів.

Оновлення в цій школі чекали тривалий час. Діти неабияк радіють такій залі. Із вересня у школі діє два баскетбольні класи, в яких навчається 30 юнаків.

«Тут дуже крутий паркет, просторно й світло. Гарні щити. Відчуття – чудові», – ділиться враженнями Данило, вихованець «Черкаських Мавп».

Корпорація «Група Венето» і меценат, голова Федерації баскетболу України, Михайло Бродський вирішили осучаснити унікальну спортивну залу школи, щоб учням закладу було комфортніше займатися фізкультурою і проводити тренування. У подальшому спортивна зала школи  буде слугувати ареною для проведення змагань із баскетболу, гандболу і волейболу.

«Відкриття спортивного залу в школі № 18 – це продовження проектів із розвитку дитячого баскетболу в Черкасах. Такі речі має робити кожен, поважний бізнесмен, меценат. Не збирати коштовності, картини, автомобілі, а інвестувати кошти в наших дітей. Сьогодні в черкаській баскетбольній школі «Черкаських Мавп» займається понад 500 дітей. У Черкасах уже діє чотири баскетбольні класи», – розповів головний меценат проект Михайло Бродський.

Роботи із заміни підлоги були виконані за найкоротші терміни – протягом місяця. Їх виконали до початку опалювального сезону, щоб із жовтня діти школи вже займалися у оновлені спортивній залі.

На відкриття арени прийшли й численні тренери усієї баскетбольної родини «Черкаських Мавп», головний тренер основної команди Максим Міхельсон. Гравець «Мавп» та випусник школи №18 Нікіта Руслов. Нікіта пригадав, коли він займався у цій школі, то про таку арену міг лише мріяти й побажав юним баскетболістам досягати лише успіхів.

За кошти корпорації «Група Венето» були  виготовлені і встановлені нові трибуни для глядачів, баскетбольні щити і шафки для дітей, які займаються в спортивних класах.

«На цьому ми не зупиняємося. На території школи № 18 розпочалися роботи із заливки фундаменту під майбутній баскетбольний майданчик. Вже наступного року плануємо його відкриття. Роботи виконуються частково за бюджетні кошти, частково за гроші меценатів», – відзначив депутат міської ради, керівник корпорації «Група Венето» Олександр Згіблов.

За його словами, подібна паркетна підлога мала бути у спортивній залі школи № 34. Проте міська влада Черкас відмовилася від цього проекту і зупинила фінансування.

Напишіть відгук