Маніфест вулиці повернувся: у Черкасах відіграли етап чемпіонату України 3х3

26 команд учасників, дві змагальні категорії та купа стрітболу! У Черкасах відгримів Х фестиваль «Маніфест вулиці».

Від рання на черкаському узбережжі по-спортивному гамірно. На території розважально-оздоровчого комплексу «Бочка» традиційно гримить фестиваль «Маніфест вулиці». Цьогоріч він ювілейний. Десятий рік організатори (Федерація баскетболу України, ВГО «УСЛ 3х3») збирають у Черкасах кращих стрітболістів країни. Цьогоріч у межах фестивалю розіграли нагороди однойменного турніру чемпіонату України УСЛ 3х3. Все за офіційними правилами FIBA 3×3.

Протягом усього дня на спортивних майданчиках точаться запеклі ігрові баталії. Найвправніших визначають у двох змагальних категоріях – чоловіки (відбірковий турнір УСЛ 3х3) та юнаки U18, гравці 2001 р. н. і молодші (відбірковий турнір УСЛ 3х3). У кожній команді було щонайменше по три спортсмени.

За звання кращого сперечалося 26 команд – 15 колективів серед чоловіків та 11 у категорії U18. Позмагатися на черкаський майданчик завітали команди із Києва, Кропивницького, Полтави та Золотоноші. Їм протистояли вже звичні команди вихованців «Черкаських Мавп». Чоловіки змагалися за головний приз – 6 тисяч гривень. Окрім цього переможець міг вибороти путівку у Фінал Української Стрітбольної Ліги 3х3.


У ході стрітбольних баталій, участь у заході брали й глядачі. Побіля ігрових майданчиків навіть організували імпровізоване «полотно» для малювання графіті. Також продумали низку конкурсів та показових виступів. За м’яча мали змогу взятися всі охочі, від малого до великого. Настрій на майданчику традиційно «запалювали» дівчата з групи підтримки «Golden Ladies» й запрошені діджеї.

До фіналу цьогоріч дійшли команда з Кропивницького – «Свіжі огірки» та мікс вихованців «Черкаських Мавп» – «Завали три бали».

У запеклій боротьбі гості з Кропивницького здобули перемогу – 21:19!

Фінал
Свіжі огірки (Кропивницький) – Завали три бали (Черкаси) – 21:19
Свіжі огірки: Богдан Сосой, Антон Мельник, Олександр Хапун, Сергій Полунчуков.
Завали три бали: Ростислав Лунський, Владислав Васильєв, Ігор Ткаченко, Дмитро Шпиця.


Таким чином, команда з Кропивницького виборює 6 тисяч гривень та путівку у фінальний етап УСЛ 3х3.

Серед команд U18 перемогу здобула збірна Києва/Полтави West Coast, яка у фіналі здолала черкасців Black Monkeys.

Усі учасники отримали ще й рейтингові бали FIBA 3×3 в залежності від результатів.

Джерело: mavpabasket.com

Напишіть відгук