ВЮБЛ серед юнаків 2009 року народження: Головний тренер команди Василь Івлєв напередодні фіналу чотирьох розповів про команду, її лідерів та очікування

Вихідними в Ужгороді зберуться чотири кращі команди чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2009 року народження.

Одним з учасників Фіналу чотирьох буде “Збірна Черкаської області-ОСДЮСШОР-Черкаські Мавпи-2009”. Головний тренер команди Василь Івлєв в коментарі прес-службі ФБУ розповів про команду, її лідерів та очікування від півфіналу з одеситами.

“Складається сезон добре. Виграли у відкритій юнацькій першості Київської області, де грали з командою Стугна Баскет. За регламентом можна було об’єднатись, тому ми взяли зі Стугна Баскет трьох гравців. Ще на першому етапі ВЮБЛ ми грали без них і програли столичному СДЮШОР з баскетболу, а уже на третьому етапі за вихід до Фіналу чотирьох після об’єднання цю команду ми обіграли.

Варто сказати, що ми не зіграні, разом не тренуємось, а лише провели разом шість матчів ВЮБЛ. Але з кожною грою ми пізнаємо один одного, граємо все краще. Готуємось до Фіналу чотирьох і зокрема до півфіналу проти одеської СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. Це наші постійні суперники по 2009 року з першого сезону ВЮБЛ. Щоправда, з початком повномасштабної війни у нас 8 баскетболістів основної обойми виїхали закордон. Тому в минулому році рівного протистояння не вийшло, але в цьому році сподіваємось буде цікаво”, – говорить Василь Івлєв.

Черкаська команда в 9 матчах сезону здобула шість перемог. Статистично лідерами команди є Захар Покойовий (10.2 очка, 13.8 підбирань), Олександр Косенко (18.9 очка, 4.3 підбирання, 3.6 передачі) та Богдан Чемерис (18.1 очка, 4.6 підбирань).

“Ми граємо в технічний баскетбол. Є в складі гравці кандидати до збірної України – Олександр Косенко та Богдан Чемерис, є Тимофій Кисиль. Вони технічні, володіють правою і лівою рукою, багато чого вміють у нападі, добре захищаються.

Захар Покойовий – велетень, у нього чудовий потенціал. Якщо буде тренуватись далі і буде вдосконалювати баскетбольні навички, то в нього може бути гарне майбутнє. Він тренується в Українці, тому важко щось про нього казати.

Що може стати ключовим для нашої команди? Головне бажання перемогти, самовідданість в захисті, тому що саме завдяки захисту ми і вийшли до Фіналу чотирьох”.

Говорячи про очікування від Фіналу чотирьох Василь Івлєв відзначає, що хоче побачити цікаві матчі, в тому числі їх півфінальне протистояння з одеською СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д., та отримати задоволення.

“Хочеться отримати задоволення від гри. У чемпіонаті ВЮБЛ по 2012 року цього сезону ми стали другими, ми програли, але отримали велике задоволення від того, як грали, як змагались на майданчику. І від цього Фіналу чотирьох я очікую також отримати задоволення. У нас з одеситами завжди цікаві ігри, зазвичай ми граємо у фіналах з ними і кожні ігри були запеклими, з різницею декілька очок. Сподіваюсь, у нас цього року теж вийде цікава гра”


Розклад матчів Фіналу чотирьох чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2009 року:

Субота, 25 травня

14:30 “СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д.” (Одеса) – “Збірна Черкаської області-ОСДЮСШОР-Черкаські Мавпи-2009”

Неділя, 26 травня

10:30 Матч за 3 місце

13:00 Фінал

Напишіть відгук