«Баскетбольний пурист» – Михайлюк приступив до плідної роботи після довгої перерви.

Святослав Михайлюк зробив великий крок в професійній кар’єрі під час свого другого сезону і товариші по команді чекають чергового стрибка вперед у сезоні 2020-2021.

Жоден зірковий гравець не показував більш помітного зросту, ніж Крістіан Вуд, коли призупинили сезон НБА. Для «Детройт Пістонс» він завершився 11 березня 2020. Крістіан Вуд тричі, за останні чотири гри, встановлював свій максимум кар’єрних балів за одну гру. Він набирав 29, 30 та 32 очки. Останні 32 очки Вуд заробив в поєдинку проти Джоела Ембіда. В ту ніч він влучив 14 з 18 кидків, включаючи 3 з 4 триочкових.

Неперевершена гра Вуда затьмарила усіх інших гравців, тому ви могли не помітити, ще одну не менш яскраву зірку. Святослав Михайлюк також показав дуже гарну гру. Він зміг показати більше, ніж просто елітна стрілянина з-за триочкової дуги, яку він демонстрував на початку сезону.

Почнемо ж зі стрільби. Святославу нещодавно виповнилося 23 роки, а йому вже пророкують довгу і продуктивну кар’єру в НБА. Він один із шести активних гравців по периметру НБА, які протягом двох перших сезонів робили кидки з реалізацією 40%, роблячи при цьому принаймні 5 спроб за гру. Така статистика його приєднала до таких шутерів, як Кайл Корвер, Клєй Томпсон та Баді Хілд.

У 56-ти іграх сезону 2019-2020 Михайлюк виходив у старті 27 раз. В середньому за 22,6 хвилини здобував 9,0 очок, 70% спроб кидків – триочкові, які він реалізував з відсотком 40,4%.

«Я думаю, що він доклав неабияких зусиль щодо своїх здібностей до стрільби та розвитку», – сказав тренер «Пістонс» Д. Кейсі.

Коли останніх півтора місяці не вистачало Люка Кеннарда, цього скороченного сезону, це було відкриттям для Михайлюка. Це дало змогу Святославу відігравати роль Кеннарда та розширити свій вплив як плеймейкера.

Протягом 10-ти ігор, які розпочались у січні, Михайлюк набирав в середньому 14,4 очки при 43% з-за дуги. Потім він отримав прикру травму стегна, яка змусила його пропустити п’ять ігор. Після одужання Святославу знадобилося декілька ігор, щоб повернутися до своєї гри. Останні шість ігор до припинення сезону він процвітав в інших областях. За ці шість ігор Михайлюк набирав в середньому 11,3 бали при заниженому відсотку триочкових – 35,5%. Але він збільшив показники підборів, результативних передач та перехоплень. У трьох із шести цих ігор Святослав здобув п’ять і більше підбирань; у п’яти іграх він набирав чотири і більше передач; і в трьох іграх він перехопив мяч два або більше раз.

«Я відчуваю, що Сві рухається з кожним ігровим кроком», – сказав Кеннард. «Він щодня дізнавася щось. Сві – робочий коник. Він завжди в тренажернаму залі, перед тренуваннями кидає, залишається після тренувань, і, також, кидає. Він розумний гравець».

Блейк Гріффін також бачить прогрес Святослава і думає, що можна очікувати ще не один стрибок вперед.

«Він баскетбольний пурист», – сказав Гріффін. «Він тренується, абсолютно, кожен день. Він слухає, він вчиться, він дивиться. І він по справді добре відчуває кожен момент гри. В нього дуже розумний підхід, а також він має впевненність, що він може впливати на гру більше, ніж просто стріляти. Думаю, наступний рік буде для нього великим роком. Він дуже багато працює, і я відчуваю, що він зробив цей крок”.

Кейсі бачив успіхи та розвиток Кеннарда та Михайлюка в захисті, коли їх впевненість збільшувалась паралельно з ігровим часом. Ймовірно, що Кейсі може поставити двох елітних снайперів на корт у наступному сезоні, не на одну гру. Кеннард та Михайлюк залишилися в місті, щоб працювати разом з «Пістонс». Поки Кеннард відновлювався від тендиніту коліна, він виступав в ролі ментора для Святослава.

«Я бачив, як його впевненість зростає протягом сезону», – сказав Кеннард. «Кожного разу, після гри, ми говорили один з одним про щось: що бачив він, як думав я, чи можна щось покращити. Бачити, як він розвивається, це дуже важливо для нас. Він зараз важко працює. Він у тренажерному залі. Він, безумовно, продемонструє ще більше у наступному сезоні».

Джерело: nba.com

Напишіть відгук