БАГАТСКІС: «Скапінцев цікавий гравець. Мені телефонували клуби НБА та цікавились ним»

Головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс прокоментував виклик до національної команди центрового “Черкаських Мавп” Дмитра Скапінцева. Нагадаємо, що наш баскетболіст став одним із 16-ох, хто працюватиме у таборі в Києві з 3 по 13 серпня. Для Скапінцева це дебютний виклик до національної збірної.

“Як на мене, Скапінцев цікавий гравець. Особливо пару років тому він подавав великі надії в Європі. Зараз мені цікаво подивитсь, який він матиме вигляд в ігровому процесі із більш досвідченими гравцями збірної. Мені телефонували декілька клубів НБА та цікавились ним, адже зараз його рік на драфті. Все ж таки, я вважаю, що ми не настільки багаті, щоб не звертати уваги на такого потенційно хорошого гравця.

На зборі немає Михайлюка та Леня, але це було очікувано. Минулого літа Свят був із нами, виконав хороший обсяг роботи, а цього літа не буде Пустового та Геруна. Всі інші будуть і, я вважаю, що найкращі гравці України та декілька молодих талановитих баскетболістів, за якими я бачу майбутнє українського баскетболу, будуть на цьому зборі.

Метою збору було зібрати кістяк національної команди і пригадати те, що ми робили минулого літа та тиждень у лютому. Пригадати наші принципи захисту та концепцію нападу. Ну і особистий контакт, звичайно. Всі ми скучили за баскетболом і це буде хороша можливість для гравців в рамках цих двох тижнів підготуватись до сезону. Дякую ФБУ за те, що вдалося знайти кошти на проведення цього збору, який був моїм капризом. Ми зможемо подивитись на хлопців і, можливо, деякі гравці зробили хорошу домашню роботу, стали міцнішими фізично і буде відразу видно, хто займався протягом карантину”, – сказав Айнарс Багатскіс.

Відзначимо, що до збірної України викликали також вихованця “Черкаських Мавп” Олександра Кобця.

Нагадаємо, що зараз гравець “Мавп” Нікіта Руслов працює у збірній України 3х3. А троє гравців клубу – Ігор Сергеєв, Юрій Романовський та Сергій Мельник знаходяться у таборі збірної України U-20.

 

Напишіть відгук