Черкаські Мавпи-ОСДЮСШОР вирушають до Чорноморська на турнір

Команда найстарших юнаків баскетбольної школи “Черкаських Мавп” веде підготовку до нового сезону Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги України.


“Черкаські Мавпи-04-ОСДЮСШОР” 27 серпня вирушають до Чорноморська, де відбудеться всеукраїнський турнір із баскетболу.

Протягом чотирьох днів підопічні Олександра Лашко відіграють чотири матчі. Відзначимо, що минулого року “Мавпи-04” посіли друге місце на цьому турнірі. Зараз команда розглядає ці змагання як важливий етап у підготовці до нового сезону.

Цьогоріч “Мавпи-04” були одними із претендентів на медалі ВЮБЛ, однак сезон завершився достроково. Для юнаків, котрі із середини березня були без баскетболу, перші матчі є вкрай важливими.
Відзначимо, що влітку підопічні Олександра Лашко працювали індивідуально. А четверо гравців – Іван Токовенко, Владислав Семерич, Назар Холод і Кіріл Прокопенко працювали з командою Суперліги.

Олександр Лашко, головний тренер “Черкаських Мавп-04-ОСДЮСШОР”:
“На турнір їде 12 осіб. Дехто із команди не їде через травми, інші з сімейних причин. Для баскетболістів це буде важливий мінізбір, в якому ми окрім тренувань проведемо чотири спаринги. Гравці були без баскетболу майже півроку. Так, четверо наших хлопців тренувалися із основною командою у червні, і зараз були у таборі команди. Втім в баскетбол ніхто не грав. Інші тренувалися індивідуально, також займаємося зараз у Черкасах на відкритих майданчиках.
Нас запросили на турнір вже вдруге. Цьогоріч планувалося, що він, як і торік, буде міжнародним, втім через пандемію буде лише чотири команди. Однак для нас це все одно хороша нагода провести контрольні матчі. Після приїзду до Черкас почнемо підготовку до сезону. Щоправда поки не знаємо орієнтовних дат початку сезону. Не знаємо, ВЮБЛ розпочнеться раніше чи пізніше, тому складно будувати свою підготовку. Втім будемо працювати, аби цьогоріч показати себе з найкращого боку”.

Джерело: mavpabasket.com

Напишіть відгук