Черкаські дівчата яскраво стартували у чемпіонаті України

Команда дівчат «Венето» відіграла перші матчі у Всекраїнській юнацькій лізі України.

Днями стартував другий етап ВЮБЛ серед дівчат 2006-го року народження. Черкаська команда «Венето» стартувала у змаганнях з другого етапу. Свої дебютні матчі юні баскетболісти провели у Полтаві. Підопічні Олени Фатнєвої зустрічалися з командами Миколаїва та Одеси. Так, у першому офіційному матчі черкащанки поступилися колективу СДЮСШОР-4 з Миколаєва – 60:63.

Але вже в наступних двох гравчині «Венето» продемонстрували характер та високу якість гри. Як результат дві переконливі перемоги над командами СДЮСШОР-2-2, та СДЮСШОР-2-1 із Одеси. Причому в останній грі черкащанки поступалися в рахунку, але наприкінці зустрічі зуміли відігратися й виграли – 59:57.
Такий результат забезпечив «Венето» місце у верхній частині турнірної таблиці. Але для, потрапляння до наступної стадії змагань дівчата мають не зменшувати оберти.

Олена Фатнєва, головний тренер БК «Венето» (Черкаси):
«Зіграли добре, з лідерами нашого чемпіонату. Провели дуже рівний тур, в кожній грі здобували по 60 очок. Це хороший показник. Потенціал у команди хороший. Дуже добре зіграли лідери, іншим дівчатам потрібно додавати. Але потрібно робити поправку, що це перші наші матчі. Психологічно складно грати. Це перший наш турнір. Хоча, незважаючи на це, боролися з усіма, з початку до кінця. Команді СДЮСШОР ім. Літвака програвали 8 очок за 3 хвилини до кінця, але зуміли відігратися і перемогти. Дівчата дуже серйозно налаштовані, в першу чергу психологічно.
Хочу подякувати за допомогу Василю Івлєву. У методичному плані дуже мені допоміг. Поділився досвідом, у мене не було таких ґрунтовних знань, як у нього. Він приходив на тренування, щотижня. Це дуже допомогло мені. Дівчата готуються, будемо боротися надалі. Наступний тур вдома – вкрай важливий. Потрібно вигравати, якщо виграємо, то матимемо гарні шанси на вихід до наступного етапу».

Результати:
«Венето» (Черкаси) – СДЮСШОР-4 (Миколаїв) 60:63
СДЮСШОР-2 (Одеса-2, Муханова) – «Венето» (Черкаси) 46:62
«Венето» (Черкаси) – ЛітвакаСДЮСШОР-2 (Одеса-1, Глухова) 59:57

Джерело: mavpabasket.com

Напишіть відгук