«Мавпи-03» вийшли до фіналу ВЮБЛ

«Черкаські Мавпи-03» відіграли останні матчі ВЮБЛ й кваліфікувалися до фінального етапу чемпіонату.

Сезон юнацького баскетболу вийшов на фінішну пряму. Так, команда 14-річних юнаків «Черкаських Мавп» днями провела черговий тур чемпіонату України. У Рівному підопічні Олександра Молчанова зіграли чотири не прості матчі. По дві гри із міцними суперниками з Києва та Рівного. Обидві команди шкіл олімпійського резерву, обидві із зони плей-оф. «Мавпи» нав’язали боротьбу та двічі переграли команду Київського спортивного ліцею інтернату. А у грі з рівненчанами намагалися боротися, втім зазнали поразок.

Таким чином, в останньому турі показник 2 перемоги, 2 поразки і «Мавпи-03» потрапляють до фінальної 8-ки команд. За підсумками регулярного чемпіонату черкаські баскетболісти шості і вже незабаром візьмуть участь у фінальному турі, який пройде в Одесі.

Олександр Молчанов, головний тренер «Черкаських Мавп-03»:
«Дуже складний тур. Поїхали до Рівного без двох гравців основного складу – Козоріза та Антонова. Тому через ці втрати ми не змогли на рівних зіграти із командою Рівного. У міцної команди СДЮСШОР-КСЛІ виграли двічі. Й обидва матчі за рахунок характеру. У першій грі ми поступалися протягом усієї зустрічі, але наприкінці зібралися і переломили хід матчу. Друга гра – інша ситуація. Лідирували +16. У перерві я сказав хлопцям, щоб вони забули про рахунок, граємо з чистого листа. Втім провал, і суперник відігрався, ми навіть поступалися -1. Однак у вирішальний момент знову додали і перемогли. Дуже не прості матчі, отримав травму і Максим Голєнков. Подекути проти нього грали дуже жорстко. Кіріл Крутогуз повернувся із температурою. Тому перед фінальним туром є певні проблеми. Зараз у нас було три дні відпочинку. Завтра зберемося з командою, подивимося, хто в якому стані і готуватимемося до фінального туру. Дуже рівний чемпіонат. Є явні фаворити це Одеса та Южне, далі йдуть Дніпро, Рівне, КСЛІ, а всі інші команди приблизно одного рівня. Не хочу говорити, хто яке місце посяде. Будемо працювати».

«Черкаські Мавпи-03» – СДЮСШОР-КСЛІ 74 : 67
ЧМ: Крутогуз – 15, Голєнков – 21, Тарасенко – 13.

«Черкаські Мавпи-03» – Рівненщина-ОСДЮСШОР 61 : 88
ЧМ: Крутогуз – 17; Голєнков – 19; Маринченко – 7; Тарасенко – 7; Лозовенко – 6.

«Черкаські Мавпи-03» – СДЮСШОР-КСЛІ 72 : 69
Крутогуз – 18, Голєнков – 29, Тарасенко – 10.

«Черкаські Мавпи-03» – Рівненщина-ОСДЮСШОР 56 : 81
ЧМ: Крутогуз – 13; Голєнков – 14; Тарасенко – 8; Маринченко – 8.

Фінальний тур ВЮБЛ-03 відбудеться 14-16 травня в Одесі.

Джерело: mavpabasket.com

Напишіть відгук