У Черкасах проведено черговий навчально-методичний семінар

2 червня на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти за сприяння завідувача відділу фізичної культури Ярової Валентини Дмитрівни відбувся семінар з правил баскетболу.

Семінар проводили Куратор Центрального регіону та член Технічної Комісії Федерації Баскетболу України, суддя Національної категорії Олександр Нагорний та арбітр Суперліги Парі-Матч Євгеній Нагорний. У семінарі взяли участь вчителі фізичної культури загальноосвітніх шкіл з різних районів Черкаської області (всього 15-ть районних центрів). Цей семінар був присвячений сучасним тенденціям в баскетболі в цілому та баскетболі 3х3 зокрема.

Спочатку, лекторами було озвучено основні зміни в правилах з баскетболу. Дані моменти є актуальними під час суддівства шкільних районних та обласних змагань з баскетболу. Також, теоретичний матеріал було підкріплено показом відео-кліпів на такі теми як «правило зони», пробіжка, процес кидка, технічний та неспортивний фоли. Загальна кількість учасників семінару склала 25 осіб.

Коментар члена Технічної Комісії Федерації Баскетболу України Нагорного Олександра: «Федерація баскетболу Черкаської області вже четвертий рік тісно співпрацює з Черкаським обласним інститутом післядипломної освіти. Ми проводимо такі семінари для того щоб вчителі з різних районів Черкащини були в курсі основних змін в правилах баскетболу. Значна частина нашої лекції була приділена розвитку баскетболу 3х3 і його правилам. Зважаючи на невеликі розміри спортивних залів в сільських школах, баскетбол 3х3 тут може розвиватися набагато швидше ніж баскетбол 5х5. В перспективі, ми плануємо проведення таких семінарів і в Кіровоградському інституті післядипломної освіти. Також приємно, що ідею такої співпраці перейняли колеги з Миколаєва».

Напишіть відгук