Вихованці баскетбольної школи проводять масштабний літній збір

Літо – пора активної роботи для молодих баскетболістів. Саме в цей час юнаки та дівчата можуть ретельно попрацювати, аби покращити індивідуальні навички, побудувати власне спортивне тіло, щоб до сезону підійти у максимальній формі. Більшість вихованців “Черкаських Мавп” влітку займаються індивідуально. Тренер баскетбольної школи Василь Івлєв влаштував для гравців клубу збір, на якому юнацтво працює над індивідуальною подготовкою.

Щодня під керівництвом тренера “Мавп-05” та “Мавп-08-09” займається близько 30-ти юнаків та дівчат. Це гравці команд від 2005-го до 2009-10-го років народження. Для всіх тренери розробили план підготовки на літо, нині юнаки та дівчата відпрацьовують низку вправ. Головне на зборах – дисципліна і бажання працювати, каже тренер Василь Івлєв.

“Працюємо над індивідуальними навичками хлопців та дівчат. Працюємо над координацією, спритністю, ОФП. Всі діти отримали свої індивідуальні плани підготовки. Зараз з нами займаються юнаки 2005-го року, діти 2008-10-го років народження, дівчата 2006-07-их років. Також часом приходять займатися і старші хлопці 2001-го року – Юрій Романовський, Ілля Голощапов, Богдан Троян. Вони дуже добре працюють на тренуваннях, є прикладом для дітей.

Отримую задоволення від роботи з дітьми. Головне зараз – бажання і ставлення до роботи. Ті діти, хто хоче досягти чогось – класно працюють, а хто ставиться легковажно, всім роблю зауваження, не треба сюди приходити, якщо немає бажання працювати.

Зараз більше індивідуальна робота, ті, хто в Черкасах – приходятью. Решта, хто в інших містах – присилають відео і демонструють, як виконують свої завдання. Ми всім дали програму 10 Star Challenge – це не складні тести, але дуже дієві для дітей. Одразу помітно, хто і як виконує кожну праву, помітно, хто добре попрацював влітку, а хто на старті зборів буде вже серед тих, хто відстав”, – говорить Василь Івлєв, тренер баскетбольної школи “Черкаських Мавп”



Серед локації для вихованців клубу максимальне різноманіття. Діти займаються як на Пушкінському пляжі, так і на “Живчику”, займаються на майданчиках шкіл №18, 17 та 12.

У такому режимі вихованці клубу продовжать працювати близько тижня. Вже на початку серпня гравці розпочнуть роботу власне в командах. А до цього їх чекатимуть тести з фізичної підготовки. Це потрібно для того, аби тренери побачили рівень кожного гравця.

Напишіть відгук