Визначилися переможці III туру Lavina Суперліги 3х3

У черкаському Палаці спорту Будівельник упродовж 20-21 лютого пройшли матчі III туру Lavina Суперліги 3х3.

8 команд отримали путівки в груповий турнір змагань напряму як найсильніші за результатами ігор 2-го туру. Ще 6 колективів вибороли право змагатися в групах завдяки перемогам в перший день.

У підсумку 14 учасників були розділені на 4 групи: дві – по 3 учасники і дві – по 4. Групу «А» сформували «Динамо» Одеса, БК «Коростень» та ДОС ДЮСШ; до тріо «В» увійшли «Nicolaev», «Вears» і «Київ баскет»; квартет «С» – «Черкаські Мавпи-2», ДОС ДЮСШ-2, БК ЕС, «Ukrdealing», група «D» «Черкаські Мавпи», «Політехнік», ДОС ДЮШС 3 і «Краматорськ».

У середу, 21 лютого, відбулися поєдинки у всіх чотирьох групах. Путівки в чвертьфінал з групи «А» вибороли «Динамо» та «Коростень», з групи «В» – «Nicolaev» і «Вears». Найсильнішими в групі «С» виявилися хлопці із другої команди «Мавп», які виграли всі 3 поєдинки, друга путівка в плей-оф дісталася ДОС ДЮСШ-2. Всі матчі в групі «D» також виграли черкащани: цього разу перша команда «Мавп». З другої сходинки боротьбу продовжив «Політехнік».

У чвертьфіналах «Динамо» розгромило «Політехнік» 21-9, «Миколаїв» розібрався з ДОС ДЮСШ-2 22-10. «Черкаські Мавпи» були сильнішими за «Коростень» 21-15, а друга команда «Мавп» в напруженій боротьбі поступилися столичним «Вears».

У першому півфіналу одеське «Динамо» переконливо розібралося із «Вears»: 22-12. Найрезультативнішими стали Скрипець у складі переможців та Матвієнко в складі «ведмедів». У них по 11 балів.

У другому матчі боротьби не вийшло. Хоч миколаївцям вдалося відкрити рахунок стараннями Іванова, надалі в грі лідирували «Мавпи». Спочатку господарі укріпили свою перевагу в першу чергу стараннями Липовцева, а надалі впевнено дотисли свого суперника 21-11. Найбільший внесок в успіх господарів зробив Дмитро Липовцев  -12 очок, 5очок у Микити Руслова, 3 у Івана Ткаченка.

«Бронза» за підсумками третього туру їде в Миколаїв. Миколаївці не залишили шансів опонентам з Києва 22-5. 10 очок переможцям приніс Шепіль.

У головному матчі дня на паркеті зійшлися команди з Черкас та Одеси. Фінальний поєдинок по рівню боротьби повністю відповідав своєму статусу. Протягом левової частки гри лідирували одесити, які вигравали з різницею в 1-4 очка. Вперше зрівняв рахунок Ткаченко за 4 хвилини до кінця. Проте «Динамо» знову почало нарощувати перевагу. «Мавпи» ще двічі наздоганяли суперника: 14-14 та 16-16. За 23 секунди до кінця вирішальним, як виявилося, данком крапку поставив Іван Ткаченко: 17-16, – перемога за «Мавпами».

Як і у півфіналі – найрезультативнішим був Дмитро Липовцев – 9 очок, 5 у Ткаченка, 3 у Руслова.

«Групу пройшли легко, а в плей-офф уже довелося серйозно боротися із хлопцями. У стрітболі все залежить від досвіду: тут нема ніяких карколомних комбінацій, все вирішують саме досвід та удача», – пояснює після гри лідер «Мавп» Липовцев.

Третій тур – останній в турнірі. Опісля за результатами турів буде складено рейтинг із 16 команд, що на фінальному етапі розіграють титул чемпіона України.

Джерело: fbu.ua

Напишіть відгук