Венето-Черкаси відіграли проти лідера Першої ліги

Черговий тур Першої ліги серед жінок відіграли найстарші вихованки баскетбольної школи Михайла Бродського. У Переяславі Венето-Черкаси двічі поступилися Збірній Київської області.

Гра з лідером чемпіонату стала очікувано складною для Венето-Черкаси. В усіченому складі черкаські дівчата намагалися чинити опір команді Переяслава, втім досвід і клас переміг. У кожній грі господарки робили ривок на старті матчу і далі лише нарощували свою перевагу. 

Збірна Київської області-Переяслав – Венето-Черкаси – 103:77 (34:11, 21:25, 16:15, 32:26)
Черкаси: Литовка – 15+9 підб, 3 перех; Пугач О. – 3+4 підб; Фатнєва А. – 12+3 пер; Любенська – 26+10 підб, 3 перех; Охріменко – 0+2 підб – старт; Фатнєва О. – 10; Шевцова – 9+3 підб, 4 пер; Власенко – 2.
Статистика

Збірна Київської області-Переяслав – Венето-Черкаси – 84:44 (23:13, 20:11, 23:10, 18:10)
Черкаси: Литовка – 6+4 передачі; Пугач О. – 2+5 підбирань; Фатнєва А. – 11+5 підбирань, 3 передачі, 5 перехоплень; Любенська – 16+8 підбирань; Фатнєва О. – 1+7 підб, 4 перех – старт; Охріменко – 6; Власенко – 1+5 підб.
Статистика

Олена Фатнєва, тренерка Венето-Черкаси:
“Грали з лідером чемпіонату, ця команда нещодавно опустилася з Вищої ліги, тому вона досить сильна на цьому рівні. Було дуже складно. Нам протистояла сильна і дисцпилінована команда. Це були хороші матчі в плані нашого навчання, набратися досвіду на фоні такого суперника. Всі наші помилки суперник використовував. Хоча по грі, ми боролися, намагалися не відступати. Але десь не влучали свої кидки, помилялися не тому, що ми слабкі, а тому, що не впоралися психологічно під цим тиском. Всі елементи і технічні і тактичні ми відпрацьовуємо, просто поки не можемо боротися з командами такого рівня. Втім у першому матчі набрали 77 очок – це наш рекорд у Першій лізі, причому це забили стільки лідеру. Була усічена ротація, тому що захворіли наші дівчата, навіть мені довелося вийти на майданчик. Вийшла, щоб допомогти дівчатам, десь на досвіді поборотися із суперницями, додати дівчтам впевненості”.

Загалом, по тому, як дівчата грали, я задоволена. 

Після цього туру Венето-Черкаси посідають п’яте місце у своїй групі Першої ліги.

Наступний тур Першої ліги Венето-Черкаси проведуть 5-6 лютого у Миколаєві проти команди СДЮСШОР-4.

Напишіть відгук